Elektrokaplama işlemleri, endüstriyel ortamlarda teknolojik uygulamalardan dekoratif uygulamalara kadar geniş bir çeşitlilik için yaygın olarak kullanılmaktadır.
Galvanik elektrodepozisyon olgun bir teknoloji de olsa, yeni kavramlar, yeni uygulamalar ve çevresel düzenlemelerle birlikte yeni nesil cihazlar için mevzuat ve yeni malzeme gereksinimleri göz önüne alındığında, bilimsel araştırmaları bu alanda hala çok aktif.
Dördüncü Sanayi Devrimi ile birlikte metal yüzey işlemleri için araştırma ve geliştirme faaliyetleri hızlanımştır.
Dayanıklı metallere ve uyarlanabilir üretim süreçlerine olan talep otomotiv ve havacılıktan kuyumculuğa kadar geniş bir uygulama yelpazesinde ihtiyaç duyulmaktadır.
Tüm üretim süreçlerinde önemli bir adım, metallerin yüzey mühendisliğidir.
Çünkü bu, bir ürünün nihai görünümünü ve işlevselliğini belirler. İstenilene bağlı olarak yüzeyin özellikleri, temel malzeme ve bileşenlerin geometrisi çalışılabilir.
Fiziksel buhar biriktirme, lazer teknolojisi, termal sprey ve elektrokimyasal biriktirme gibi yöntemler arasında galvanik elektrodepozisyon, bilimsel olarak olgun bir teknoloji olarak kabul edilmektedir.
Dünya çapındaki endüstriyel sektörlerde en etkili ve aynı zamanda düşük maliyetlidir.
Temelde elektrokaplama, iyonların difüzyon sürecidir ve iyi tanımlanmış, yüksek kaliteli üretimle sonuçlanır.
Uyumlu kalınlık profiline sahip yüzeyler, kesin katman kalınlığı kontrolü, yüksek kaliteli morfoloji, iyi kontrol edilen bileşim ve homojenlik, iş parçasının düşük termal yükü ve düşük fabrika parçası başına üretim maliyetleri, elektrokaplama kaplamanın ana güçlü yönleri arasındadır.